Remarcare Poteca: Cabana Suru – Saua Suru

La Cabana Suru ne place  răsfățăm turiștii care ne trec pragul, dar și să le ascultăm poveștile, aventurile sau provocarile. Se pare că traseul dintre Cabană și Șaua Suru a devenit, atât pe urcare cât și pe coborâre, un tărâm al aventurii din cauza marcajelor care în timp au îmbătrânit.

Cu sprijinul logistic și implicarea prietenilor de la Clubul de Munte și Sporturi Montane #VerticalSport la începutul lunii august 2020 am reușit să refacem marcajele de pe traseul triunghi roșu #CabanaSuru – Șaua Suru.

Deși pare o joacă de copii cu figuri geometrice colorate pe stânci și copaci, marcarea sau remarcarea potecilor te provoacă să te pui în piele turistului care e pentru prima dată acolo.  Adesea am urcat și coborât de mai multe ori pentru a fi siguri că marcajul este amplasat corect si nu se ascunde după vegetație sau o altă piatră. 

Pe de alta parte, nici un marcaj nu poate înlocui capacitatea noastra de a ne orienta în teren. 

Mulțumim pentru implicare și suport colegilor de la Vertical Sport și sperăm că aceste îmbunătățiri să fie de bun augur celor care cutreieră potecile din zonă Suru. Mergeți prudent pe munte și sperăm să ne revedem curând.